Povestea mea

Sunt Bogdan Mirica si pasiunea mea a fost dintotdeauna parul.  Traiesc pentru par.
Iar de aici totul a fost doar un pas.


O pasiune la inceput de drum

Drumul spre hairstyling l-am gasit inca din copilarie. Imi aduc aminte ca urmaream emisiunea Doinei Levintza cu mare atentie. Ma atragea tot ce era din lumea modei. Treptat, am inceput sa tund prieteni si apoi chiar vecinii. Imi amintesc ca bunicul meu a fost primul meu PR. Purta de obicei o sapca si dupa ce il tundeam, iesea pe strada cu capul descoperit. Il vedeau vecinii proaspat tuns si ramaneau impresionati. Obisnuia sa le spuna ca nici cand s-a insurat nu a fost atat de frumos.

Ajuns in Bucuresti, primul an de Politehnica mi-a fost mai greu (mult de invatat dar am avut bursa J), asa ca pasiunea mea a fost doar atunci pe plan secundar. Insa imediat apoi, urmatorul an a fost decisiv pentru viata mea profesionala. Totul s-a intamplat foarte repede. Un prieten care <<cocheta>> cu modellingul m-a pus sa-i fac o tunsoare pe un par de lungime medie. Dupa o saptamana a participat la o sedinta foto unde a intalnit un om extraordinar. I-a povestit despre mine, iar acea persoana mi-a schimbat viata.


Primul contact cu lumea profesionala

Este vorba despre Radu Serban, care m-a chemat la salonul lui si asa a inceput totul.  La momentul acela nu-mi permiteam financiar sa particip la un curs, oricare ar fi fost acela. In schimb, la salonul lui Radu puteam sa invat meserie. Am inceput cu a face curatenie in salon, si atunci cand puteam “invatam meserie” de la colegii mai mari. Eram dornic sa invat cat mai mult! Seara, cand ajungeam la camin in Regie, incercam sa aplic tehnicile de tuns sau coafat. Stateam la salon de dimineata pana seara si la camin de seara pana dimineata.

Am reusit sa-mi transform incet-incet o simpla pasiune din copilarie intr-o cariera internationala in industria de hairstyling profesional. Pana in acest moment, cele mai frumoase clipe le-am trait in ultimii 2 ani. Am castigat atat prima editie a concursului international “The Stage is Yours”cat si a doua si am avut onoarea si bucuria sa prezint pe scena internationala show-ul “Swinging the 60’s”(2015), iar anul acesta “#Evolution through braids” si sa reprezint Romania cu mare succes.


Calitatile unui hairstylist

In aprilie se implinesc 14 ani de experienta, iar de mai bine de 8 ani sunt trainer Londa Professional. Am absolvit numeroase cursuri alaturi de toate numele prestigioase din domeniu (Vidal Sassoon, Patrick Cameron, Toni& Guy, Hob Academy sau Mazella & Palmer) dar mai ales nu am ratat niciun an la Salon International & Alternative Hair Show in London. Am instruit si motivat prin cursurile mele mai mult de 500 de cursanti prin seminarii de Cut, Color sau Up Do Styles. Am creat stiluri diferite pentru mai mult de 30 de show-uri de coafura, iar multe dintre ele au fost de avant-garde.

Ma simt norocos sa pot sa fac zi-de-zi ceea ce iubesc cel mai mult, dar mai ales sa pot sa impart bucuria de a face oamenii sa zambeasca zi de zi prin intermediul parului si prin a impartasii cunostintele!